Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Hem/

AMBE 40 år

Vi fyller 40 år!

 

Tänk att vårt företag grundades för 40 år sedan och att vi nu kan fira med en rejäl volym- och omsättningsökning som vi räknar med fortsätter även under jubileumsåret.

Vår verksamhet startade 1976 i Stockholm som ett försäljningsbolag under namnet Eurinter Svenska AB.

Vi sålde plåt från Phenix Works i Liege som tillhörde Cockerill Sambre S.A. med säte i Bryssel. Storsäljare på den tiden var galvplåt under varumärket Galbest och den lackade plåten Estetic.

Phenix 

1984 skaffade vi en lokal på Orkangatan i Karlstad och investerade i de första maskinerna, en klippsträcka och en slittlinje. 1990 flyttade vi till dagens adress, Blekegatan 7. Fem år senare skaffade vi ytterligare en slittlinje med tillhörande packlinje.

År 2006 blev vi Arcelor SSC Sverige AB och 2008 bildades ett samägt bolag med BE Group och dagens ArcelorMittal BE Group SSC AB var fött.

Det är spännande att titta tillbaks i historien och se med vilken målmedvetenhet och kontinuitet man hela tiden jobbat i vårt bolag. Vi har fortfarande flera kunder kvar sedan 1980-talet och en del av stålverken finns också kvar som trotjänare, inte minst Liege som fortfarande är en av våra stora leverantörer, men idag givetvis under namnet ArcelorMittal.

Självfallet kommer vi fortsätta jobba målmedvetet och bygga vidare på den starka grund vi har i Karlstad med en fin anläggning och engagerad och
kompetent personal.

Nu ska vi ta nästa steg och bli ännu bättre!

Hur kan vi hjälpa dig?