Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Hem/ Jobba hos oss/Lediga tjänster

Jobba_hos_oss

Lediga tjänster

 

Försäljningschef

Nu söker vi en Försäljningschef som ska ansvara för och utveckla företagets försäljning och försäljnings-processer, skapa tillväxt och en konkurrenskraftig marknadsstrategi. Vidare kommer du att ha ett direkt personalansvar där du leder och utvecklar ett framgångsrikt säljteam bestående av 5 kundansvariga säljare och 4 innesäljare inom vår Marknads- och försäljningsorganisation. Du ingår i företagets ledningsgrupp och arbetar nära VD i operativa och strategiska frågor.

Vi söker dig som aktivt och på eget initiativ analyserar företagets försäljnings- och marknadssituation och lägger fram förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företagets försäljning. I rollen som Försäljningschef har du det övergripande ansvaret för bolagets totala försäljningsbudget. Du kommer ansvara för att planera, strukturera, genomföra och följa upp företagets försäljningsstrategier. Du har det övergripande ansvaret för att bibehålla och utveckla strategiska kundrelationer med både befintliga och nya kunder. Ansvaret för säljaktiviteter, marknadsmaterial, mässor och kundevent ingår även i rollen. Du är van att leda möten och hålla presentationer och du kommer att ha kontakter med kollegor i andra länder. Denna tjänst innebär tjänsteresor och övernattningar, till viss del även utomlands. Placeringsort är Karlstad.

Rollen som Försäljningschef innebär ett stort ansvar som bolagets representant både internt och externt vilket ställer höga krav på att uppträda professionellt i enlighet med företagets policys och riktlinjer.

Kvalifikationer:

 • Utbildning (eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt) med inriktning försäljning och/eller marknad.
 • Flerårig erfarenhet av att leda, driva och utveckla en försäljningsorganisation, gärna inom tillverkande verkstadsindustri eller handel inom verkstadsindustrin.
 • Dokumenterat goda resultat inom försäljningsarbete.
 • Erfarenhet av arbete med Kvalitets- och Miljöledningssystem.
 • Gedigen förhandlingsvana.
 • Erfarenhet av budgetering, uppföljning och analys.
 • Erfarenhet av prognosarbete, sortimentsanalys och lagerstyrning.
 • Goda kunskaper i svenska & engelska i både tal och skrift.
 • Kunskap från stålbranschen är meriterande men ej ett krav.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av affärsstödssystem och CRM.
 • Goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint.

Personliga egenskaper:

Du älskar sälj och får en kick av att göra bra affärer! Du är en erfaren ledare med integritet som är trygg och tydlig med vad du vill samt besitter en stor förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du är relationsbyggande, förtroendeingivande och ansvarsfull. Du är drivande, resultatinriktad och har en stor initiativförmåga.

Omfattning
Tillsvidare
Heltid

 

Rekryteringen sker i samarbete med Qtym. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, Qtym, tfn 054-141806, sara.magnusson@qtym.se. Du söker tjänsten via Qtyms hemsida, www.qtym.se.

Urval sker löpande, dock är sista ansökningsdag den 10 mars 2019.

Varmt välkommen med din ansökan!