Blekegatan 7, 652 21 Karlstad Telefon 054-85 13 20 info@arcelormittalbegroup.se www.arcelormittalbegroup.se
Nyhetsarkiv
  » Julgåvor som gör nytta

Årets julklapp blir lite annorlunda än tidigare år. Via Fair Enterprise Network sponsras ett socialt företagande i Nepal, ett åtagande som ger livet lite lättare för ett stort antal nepaleser.


Läs mer »

 
  » 2010-12-13
Öppettider i Jul

Vi kommer att hålla produktion och kontor öppet under jul och nyår. Dock kan utleveranserna vara något begränsade då våra transportörer inte kan garantera hämtning på önskad dag under perioden. Se bara till att skicka in dina order i god tid så löser vi det mesta!
 
  » 2010-11-22
Mässreflektioner från Jönköping

Vi har att se tillbaka på en hektisk men mycket lyckad vecka på Elmia Subcontractor i Jönköping.

Besökarna har varit många och strömmen genom montern närmast konstant. Många trevliga återseenden med bekanta ansikten men, glädjande nog, också ett stort antal nya bekantskaper som vi nu ges möjligheter att lära känna bättre.

Samspelet med BE Group, vår ena delägare, med montrar "vägg i vägg" har upplevts mycket positivt. BE:s kunder har varit välkomna besökare i vår monter och vi har, i våra nära angränsande roller, kunnat komplettera varandra på ett utmärkt sätt.
Under torsdagskvällen hölls dessutom en mycket uppskattat kundkväll tillsammans.

Under mässan gavs ett första smakprov på Magnelis, vår nya metallbelagda stålplåt. Nyfikenheten har varit stor och frågorna många. Vi återkommer under den närmaste tiden med mer information till kunder som markerat intresse.

Tack alla besökare. Vi ses snart igen.


Klicka på bilderna för att se dem större.


 
  » 2010-11-09
Nytt säljkontor i Halmstad

ArcelorMittal BE Group slår i dagarna upp portarna till ett nytt försäljningskontor på Kristinebergsvägen 22 i Halmstad. Först in i de fräscha lokalerna blir vår nye Key Account Manager Christoffer Bengtsson. Förhoppningen är att Christoffer, inom kort, kommer att följas av ytterligare en driven stålsäljare. Rekryteringen pågår för fullt under hösten

Med personalen på plats önskas kunder – befintliga likväl som nya – självfallet hjärtligt välkomna på ett besök!

 
  » 2010-11-09
MAGNELIS – ny metallbelagd stålplåt från ArcelorMittal

Söker du ett material med egenskaper som till och med överträffar Aluzinc? Nu kommer MAGNELIS, ArcelorMittals nya metallbelagda tunnplåt, belagd med 3% magnesium och 3,5% aluminium för extra högt korrosionsmotstånd.

• Produktion med hänsyn till miljön
• Utmärkt korrosionsskydd i klor- och ammoniakfyllda miljöer
• Självreparerande skydd för klippkanter
• Starkt alternativ till galvaniserat, aluminium och rostfritt


Ladda ner broschyr
 
  » 2010-11-09
November månads nyhetsbrev

I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa mer om våra personalförstärkningar samt om ommöbleringar inom vår organisation. Du får också en färsk uppdatering av dagsläget från Rickard Ralsgård, vår nye marknadschef.

Ladda ner nyhetsbrev
 
  » 2010-10-15
Driven säljare till Halmstad 

Till vårt nyöppnade kontor i Halmstad söker vi en ambitiös och självständig säljare med lång erfarenhet av branschen.


Du som söker ska ha dokumenterad vana av försäljning till kunder inom industri, bygg, automotive och/eller vitvaror. Du behärskar engelska i tal och skrift och är van vid att arbeta mot uppsatta mål och egen budget. Du har goda datakunskaper och arbetar obehindrat i Microsoft Office-miljö. Du är noggrann och jobbar systematiskt med offerter, kalkyler, avtal och prognoser. Du tycker samtidigt om att umgås med människor och bygger långsiktiga relationer med dina kunder. I jobbet ingår regelbundet resande till våra kunder runt om i Sverige samt till vårt huvudkontor i Karlstad.


Din ansökan, märkt Säljare Halmstad, skickas senast 29 oktober till ArcelorMittal BE Group SSC AB/Personalavdelningen. Ansökan omfattat personligt brev samt CV.


För ytterligare upplysningar, kontakta VD Matts Persson, 0708-68 13 21 eller Marknadschef Richard Ralsgård, 0768-48 50 90.PDF: Ladda ner rekryteringsannonsen »
 
  » 2010-10-15
Nya medspelare i vår marknadsorganisation

Sara Johansson

Christoffer Bengtsson

Vår säljorganisation har under hösten förstärkts med nytt friskt blod. Vi hälsar Sara Johansson och Christoffer Bengtsson varmt välkomna.

SARA JOHANSSON har tillträtt tjänsten som säljare efter Linda Hellsten. Med gedigen utbildningsbakgrund och erfarenhet från vår egen produktion har Sara utmärkta förutsättningar att ge våra kunder nödvändig service och support.

CHRISTOFFER BENGTSSON tillträdde i början av oktober tjänsten som Key Account Manager på ArcelorMittal BE Group. Christoffer som trots sin ungdom har gedigen erfarenhet från stålbranschen kommer att arbeta med flera av våra större konton. Christoffer kommer att arbete med utgångspunkt från vårt nystartade kontor i Halmstad.
 
  » 2010-06-08
Förändringar på marknadssidan

Thomas Andersson


Richard Ralsgård

Marknadschef Thomas Andersson avslutar under hösten sin anställning och övergår till en befattning som Produktchef hos vår ena delägare BE Group, med placering på hemorten Norrköping.

Ny Marknadschef, med tillträde per omgående, blir Richard Ralsgård, för närvarande Key Account Manager vid vårt kontor i Malmö.

PDF: Förändringar inom vår marknadsorganisation »
 
  » 2010-06-01
Juni månads nyhetsbrev

I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om hur vi ökar tillgängligheten och förbättrar vår service genom förstärkningar i vår organisation. Du får också en dagsfärsk spegling av läget här hos oss.

Ladda ner Newsletter Juni 2010 »

 
  » 2010-05-28
Sommartider hos ArcelorMittal BE Group SSC AB

Sommar och semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period.

Vi håller semesterstängt under perioden V28-30 (12-30/7).
Under dessa tre veckor är kontor, lager och produktion obemannade.

För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna V27 samt V31 att skicka order senast V24.

Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss

Vi önskar alla våra kunder en trevlig sommar!
 
  » 2010-03-09
Vi förstärker vår säljorganisation

För att öka vår tillgänglighet, och ge dig som kund en bra service, utökar vi under våren vår säljsida med två starka namn.

Marie Söderberg – Säljare
Marie är i grunden elektroingenjör och har en bred erfarenhet av olika befattningar inom industrin, närmast från Rolls Royce i Kristinehamn. Marie inledde sitt arbete hos oss under februari 2010


Acke Berg von Linde - Key Account Manager
Acke är en erfaren stålman med lång erfarenhet av både försäljning och inköp till industrin. Acke kommer närmast från en befattning som inköpsdirektör på Gnotec.
Acke påbörjar sin anställning i maj.


 
  » 2010-01-10
Nya priser på emballage

Fr.o.m 2010-02-01 harmoniseras våra emballagepriser för formatplåt. Justeringen genomförs för att utjämna skillnader som tidigare har gällt mellan våra produktionsorter Karlstad och Osby.

För dig som kund innebär förändringen att samma kostnad gäller oavsett varifrån materialet levereras.


Ändringen gäller för nya order bokade Fr.o.m 2010-02-01.


Prislista per dimension Pris/Styck
2000 x 1000 220 kr
2500 x 1250 270 kr
3000 x 1500 370 kr

Övriga dimensioner och emballagetyper berörs inte av denna justering.


 
  » 2009-11-06
Nyfärskt newsletter

Senaste halvåret har inneburit förändringar i ArcelorMittal BE Groups organisation. Läs mer om förändringarna i vårt nya Newsletter. Här presenteras också några av våra nyckelpersoner samt samarbetet med Thule, en av våra viktiga kunder.

Ladda ner Newsletter Novermber 2009 »

 
  » 2009-05-18
Lyckosamt samarbete med Aros Quality Group

Styrkan i ägandeskapet bakom ArcelorMittal BE Group SSC blir allt mer uppenbart. Allt fler av våra kunder nyttjar de värden våra ägare ArcelorMittal och BE Group kan erbjuda.

Ett tydligt exempel är verkstadsalliansen Aros Quality Group. Aros-gruppen – som omfattar sexton producerande bolag över hela världen – har ett ständigt behov av såväl aluminiumplåt som varmvalsad, kallvalsad och belagd stålplåt.

Från Aros sida värdesätter man därför bredden i våra moderbolags sortiment och enkelheten av att kunna köpa hela sitt behov från en och samma part. Man uppskattar också smidigheten i de informella kontaktvägarna samt våra resurser som Steel Service Center.

Läs mer om vårt samarbete med Aros Quality Group
i en artikel från BE Groups kundtidning. »

 
  » 2009-04-29
Sommartider hos Arcelor Mittal BE Group

Sommar och semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period.

Vi håller semesterstängt under perioden 13/7-31/7 (V29-31). Under dessa tre veckor är kontor, lager och produktion obemannade.
För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna V28 samt V32 att skicka order senast V25.

Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss

Vi önskar alla våra kunder en trevlig sommar!
 
  » 2009-03-09
Ökad orderingång och nya kunder

Med hänsyn taget till marknadsläget har året börjat bättre än förväntat.

Direkt efter helgerna fylldes många lager på men vi har därefter haft en bra försäljning och överträffar fram till nu – i början av mars – vår nya, omvärderade budget.

Försäljningsutvecklingen är lika överraskande som välkommen då ingen hade några stora förhoppningar kring det första kvartalet. Inget kommer dock av sig självt. Framgångarna är ett resultat av hårt marknadsarbete under hösten/ vintern som glädjande mynnat ut i nog ett antal nya kunder under början av året.

En annan bidragande faktor till framgången är att marknadsföringssamarbetet med vår hälftenägare BE Group skjutit fart på ett för båda parter fruktsamt sätt.
 
  » 2009-01-08
Personalreduceringar inom företaget

Vikande konjunktur och kraftigt försämrad efterfrågan på våra produkter har gjort det nödvändigt att vidta besparingsåtgärder som bland annat berör företagets personal.

Under våren kommer därför den kvarvarande produktionen i Borlänge att stängas helt. Produktionen koncentreras till Karlstad och redan inarbetade underleverantörer. Åtgärden ska vara genomförd till 1 maj 2009 och innebär en minskning av anställda med ca 20 personer. Minskningen av antalet anställda kommer att beröra båda orterna.

Åtgärden blir en ofrivillig fortsättning på det strukturarbete som inleddes under hösten som innebar viss överflyttning av resurser från Borlänge till Karlstad. Konjunkturläget gör det nu nödvändigt att ta till mer långtgående åtgärder.

De fackliga företrädarna är informerade och MBL-förhandlingar vidtas omgående.

Ladda ner Pressrelease i PDF-format
 
  » 2008-11-17
Lyckad mässa i Jönköping

Vår vecka på ELMIA Subcontractor i Jönköping blev mycket lyckad.
Med en monter byggd helt i Aluzink AZ185 tog vi emot fler besökare än någonsin.

Vår monterplacering – mitt emot BE Group – visade sig perfekt med god draghjälp för båda parter. Torsdagens gäster kunde dessutom ta del av gourmétkaffe och delikata överraskningar från Jolla Choklad & Dessert.

Vi från ArcelorMittal BE Group SSC ser tillbaks på en jättekul vecka och hoppas att alla våra besökande kunder tycker likadant.

Klicka på bilderna för att se dem större.


 
  » 2008-11-11 - 2008-11-14
Välkommen till Elmia Subcontractor

Den 11-14 november ställer vi ut ELMIA SUBCONTRACTOR, norra Europas ledande underleverantörsmässa. Mässan blir ett utmärkt tillfälle att visa våra produkter men också att berätta om vår nya ägarbild och vad vi nu kan erbjuda dig.

För kunder som besöker oss torsdag 13 november mellan kl. 9-17 väntar delikata överraskningar från Jolla Choklad & Dessert.

När 11-14 november 2008
Var Elmiamässan, Jönköping
Monter A06:21

Välkommen!
 
  » 2008-11-05
November månads nyhetsbrev

I vårt höstbrev presenteras lagersortimentet, de produkter du kan köpa för omedelbar leverans. Vi ger också en översikt av vår nya organisation.

Ladda ner Newsletter November
 
  » 2008-04-14
Joint venture med BE Group godkänns av konkurrensmyndigheten
Konkurrensmyndigheten gav den 8 april klartecken att fullfölja bildandet av ett joint venture (50/50) med BE Group för bearbetning av tunnplåt för den svenska marknaden.

Arcelor SSC Sverige, som 2008 omsatte ca 450 miljoner kronor, är fram till det att uppgörelsen träder i kraft helägt av världens största stålkoncern, ArcelorMittal. Genom ett stretegiskt viktigt steg skapar ArcelorMittal och BE Group ett samägt bolag för bearbetning och försäljning av tunnplåt på den svenska marknaden. Samarbetet innebär att förutsättningarna för långsiktig tillväxt och lönsamhet, på en för båda företagen viktig marknad, förbättras väsentligt.

BE Group bearbetar idag tunnplåt vid sin anläggning i Borlänge. Genom att slå ihop denna verksamhet med Arcelor Mittals Steel Service Center i Karlstad skapas den tredje största aktören på den svenska marknaden, med en marknadsandel på 20% och en omsättning på ca 800 miljoner kronor.

Ambitionen med det samägda bolaget är:
• Tillväxt på den svenska marknaden för tunnplåt
• Utvecklad service till kunderna och därmed ökat värdeskapande
• Ökad effektivitet i en större struktur
• Stärkt och stabiliserad lönsamhet långsiktigt


Bolagets verksamhet inleds enligt planerna den 2 juni 2008. 
  » 2008-11-05
REACH – ny kemikalielagstiftning

REACH – Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals – är en kemikalielagstiftning som ersätter stora delar av de kemikalieregler som gällt före den 1 juni 2007 i EU och i Sverige.

REACH innehåller krav på användare av kemikalier och grundar sig på principen att det är tillverkare, importörer och nedströmsanvändare som bär ansvaret för att de ämnen som tillverkas, släpper ut på marknaden eller använder inte har några skadliga hälso- och miljöeffekter.

Förordningen trädde i kraft inom hela EU den 1 juni 2007, men bestämmelserna i REACH börjar gälla stegvis.

ArcelorMittal BE Group SSC vidtar alla tänkbara åtgärder för att uppfylla kraven i REACH. Vi är samtidigt mycket observanta på att förändringar till följd av REACH inte på något för med sig någon negativ påverkar för våra kunder eller äventyrar våra produkters kvalitet.

Vid frågor kring REACH och ArcelorMittal BE Groups miljöarbete, vänligen kontakta Johnny Rasmusson.

Ladda ner PDF
 
  » 2008-10-20
Landsomfattande Roadshow med viktig information

Under några hektiska dagar i slutet av september genomförde delar av säljkåren en landsomfattande roadshow för att informera om de förändringar den nya bolagskonstellationen innebär.

Med flera bokade ”shower” per dag besöktes Sundsvall, Norrköping, Skövde, Göteborg och Malmö.
 
  » 2008-10-13
Produktionen av slittade produkter koncentreras till Karlstad

För att öka effektiviteten och stärka vår konkurrenskraft ytterligare har ett beslut tagits om en omstrukturering med innebörden att produktionen av slittade produkter koncentreras till Karlstad.

Koncentrationen av slittningsmomentet till Karlstad innebär ett ökat personalbehov vid Karlstadsanläggningen och viss reducering i Borlänge. De nya tjänsterna i Karlstad kommer att erbjudas berörd personal i Borlänge.

Genomförandet av omstruktureringen sker under första kvartalet 2009.

Ladda ner pressinformation
 
  » 2008-09-25
Ladda ner vårt nyhetsbrev

Arbetet kring det nya bolaget pågår för fullt.
Läs mer om förändringsarbetet och säljorganisationen i Borlänge i vårt nyutkomna nyhetsbrev.

Ladda ner Newsletter September
 
  » 2008-08-18
Nya priser på emballage

Fr.o.m. 080818 justeras våra emballagepriser gällande varmvalsad plåt.

Justeringen avser två olika emballagetyper d.v.s. strö & plast, samt pall, kantskydd & papp som efter höjningen får samma pris.

Höjningen berör även inneliggande order som inte är levererade före 18:e augusti.

Prislista per dimensionPris/Styck
2000 x 1000310 kr
2500 x 1250340 kr
3000 x 1500410 kr

Övriga dimensioner prissätts från fall till fall

Prisjusteringen baserar sig på våra underleverantörers motsvarande höjning av angivna emballagetyper

Våra övriga emballagetyper har fortsatt oförändrat pris och berörs inte av denna justering

 
 
  » 2008-05-15
Inventering hos Arcelor

På grund av inventering är kontoret stängt 29-30 maj.
Under dessa dagar kan vi inte genomföra några leveranser.
Vid föreliggande behov kan vi leverera 28 maj, alternativt 2 juni. Vi behöver då ha er order senast 21 maj.

Inventeringen innebär också begränsad tillgänglighet på marknadssidan. Då innesäljarna är upptagna hänvisar vi till våra representanter enligt nedan.

Sven Petterson         070-5672331
Thomas Andersson     070-8681320
Peter Wilhelm           070-3575500


Vi hoppas att den tillfälliga stängningen inte föranleder några problem för dig som kund.

Har du några frågor, kontakta oss gärna.
 
  » 2008-01-25
Arcelor SSC Sverige AB bildar joint venture med BE Group
Det har idag - den 25 januari - blivit klart att Arcelor SSC Sverige AB, med säte i Karlstad, och BE Group fullföljer bildandet av ett joint venture (50/50) för bearbetning av tunnplåt för den svenska marknaden. Arcelor SSC Sverige, som 2008 omsatte ca 450 miljoner kronor, är fram till det att uppgörelsen träder i kraft helägt av världens största stålkoncern, ArcelorMittal.
Genom detta strategiskt viktiga steg skapar ArcelorMittal och BE Group ett samägt bolag för bearbetning och försäljning av tunnplåt på den svenska marknaden. Samabetet innebär att förutsättningarna för långsiktig tillväxt och lönsamhet, på en för båda företagen viktig marknad, förbättras väsentligt.
BE Group bearbetar idag tunnplåt vid sin anläggning i Borlänge. Genom att slå ihop denna verksamhet med Arcelor Mittals Steel Service Center i Karlstad skapas den tredje största aktören på den svenska marknaden, med en marknadsandel på 20% och en omsättning på ca 800 miljoner kronor.

Ambitionen med det samägda bolaget är:
• Tillväxt på den svenska marknaden för tunnplåt
• Utvecklad service till kunderna och därmed ökat värdeskapande
• Ökad effektivitet i en större struktur
• Stärkt och stabiliserad lönsamhet långsiktigt

Läs mer här!

Ytterligare information lämnas av:
Matts Persson, VD Arcelor SSC Sverige AB,
tel: 070-868 13 21
Håkan Jeppsson, VD och koncernchef BE Group AB, tel: 070-550 15 17
 
  » 2007-11-01
Ett händelserikt år inom världens största stålkoncern
Ett drygt år har gått sedan vår tidigare koncernmoder Arcelor fann en ny partner i Mittal Steel. Vi har samtidigt att se tillbaka på en lång, intensiv period präglad av den starka superkonjunkturen. Fusionen mellan Arcelor och Mittal Steel har fungerat bra. Arbetet pågår och kommer att fortsätta under 2008. För oss här i Karlstad innebär den nya ägarkonstellationen och tillgången egna stålverk extra kraft bakom ryggen i ett läge då efterfrågetrycket är enormt. Våra prognoser för 2007 pekar på ytterligare ökningar av volymerna. Innan året är slut räknar vi med att ha processat 60.000 ton stål till en omsättning på ca 470 miljoner kr. För att svara upp mot de växande behoven har vi förstärkt på personalsidan. Vi har också investerat, bland annat i en ny coils-transportör. Transportören ger ett smidigare flöde i produktionen och ökad effektivitet. Under ledning av vår nya produktionschef har vi dessutom gått igenom stora delar av anläggningen och gjort rejäla investeringar i säkerhet. 
  » 2007-10-27
Utökat program av varmvalsat
Vi utökar vårt dimensionsprogram på varmvalsad plåt med S355MCD, obetad, svart med tunt glödskal i 2000mm bredd. Vi utökar vårt dimensionsprogram på varmvalsat med en plåt speciellt framtagen för kallformning och automatiserad tillverkning. Tack vare sitt tunna glödskal med god vidhäftning är den även lämplig för laserskärning.
 
  » 2007-11-01
Möt vår nye produktionschef
Sedan några månader tillbaks har Thomas Rohdin intagit rollen som ny produktionschef på Arcelor SSC. Trots att Thomas Rohdin bara varit produktionschef i drygt ett halvår har han både hunnit bekanta sig med sina medarbetare och initierat ett helt nytt arbetssätt. Thomas, med bakgrund från Volvo Power Train, utgår i sitt arbete från att säkra kvalitet genom arbete i team. Ett tvärfunktionellt lagarbete där operatörer, underhållspersonal, produktionssamordnare och ledning utgör produktionslag med ansvar för kvalitet och effektivitet. Arbetet har fått en mycket bra start och kommer att fortgå under 2008.

 
  » 2007-11-01
Ny produktionsplanerare i klipp klippsträckan
Björn Jonnerberg har anställts som ny produktionsplanerare i klippsträckan. Björn har ansvar för styrning av inkommande order av formatplåt.
 
  » 2007-11-01
Ny profil för webb och print
Koncernbildningen och vårt nya ägarskap för med sig förändringar av vårt ansikte utåt. Våra webbsida får ett nytt utseende, i linje med koncernens, liksom våra trycksaker.

Ladda ner vårt newsletter
och vår nya folder här!

 
  » 2007-11-01
Nytt starkt kort på säljsidan
Torleif Bergkvist förstärker sedan några månader tillbaks vår försäljningsavdelning. Torleif har bland annat ansvar för extern produktion dvs produkter från våra underleverantörer.
 
  » 2007-11-01
Elmia Subcontractor i Jönköping
6-9 november möter ni oss på ELMIA SUBCONTRACTOR i Jönköping. Vi kommer bland annat att berätta mer om vårt nya sortiment av varmvalsat. Välkomna

Var: ELMIAMÄSSAN i Jönköping
Monter: A09:16
När: 6-9 november 
  » 2007-11-01
Nya medarbetare i produktionen
För att möta våra kunders krav har vi förstärkt i produktionen med ytterligare medarbetare. Malin Hed och Robin Malmqvist tar båda plats vid vår grövre slittlinje. Vi hälsar Malin och Robin välkomna och gläds samtidigt åt att vi i och med rekryteringen av Malin anställt vår första kvinnliga operatör. 
  » 2006-10-27
Ny ägarkonstellation
Den 1 januari bytte EURINTER namn till ARCELOR SSC SVERIGE AB. Ett välplanerat steg iscensatt av vår ägare Arcelor i syfte att förstärka koncernens och företagets profil ut mot omvärlden. Namnbytet har under våren följts av ytterligare förändringar då moderbolaget Arcelor under sommaren fått en ny ägarkonstellation. Vi är nu, tillsammans med övriga Arcelorbolag, en del av nya storkoncernen Arcelor Mittal Steel, världens i särklass största och starkaste producent av stål.

För oss i Karlstad innebär ägarskiftet inga omedelbara förändringar i vardagen. Namnfrågan diskuteras och kommer att avgöras innan årets slut. Tills vidare arbetar vi under Arcelor SSC Sverige AB.

I samarbetet med dig som kund är vi övertygade om att vårt nya ägande kommer att märkas i form av förbättringar. Vi kommer liksom tidigare att kunna ta oss an hela produktionskedjan, från inköp och hantering av material till leverans av färdig produkt. Direktkontakt med fler och större stålverk kommer att ge oss ett än starkare sortiment. Vi arbetar för högtryck med att etablera kontakter med våra nya koncernkollegor för att hitta smidiga lösningar som ger dig som kund bra villkor, korta kommunikationsvägar och snabb service. Tillgången till än större utvecklingsresurser kommer också att innebära förbättrad support i frågor om teknik och kvalitet. Vi kan med andra ord höja servicegraden.

Har du frågor kring ägarbilden, kontakta Matts Persson.


 
  » 2006-10
Nytt ARCELORNEWS!

Ladda ner vårt nyhetsbrev för hösten 2006 här under ARCELORNEWS.
 
  » 2006-10-27
Förstärkning på marknadsavdelningen

I september slutfördes ett genomtänkt platsbyte inom organisationen. Per Alsterlind, med mer än 20 års erfarenhet som arbetande förman, tog då steget över till vår marknadsavdelning.

Genom sin kunskap om företaget och våra produkter, kommer Pelle att ge extra tyngd åt avdelningen. Vi önskar Pelle lycka till med sina nya arbetsuppgifter.
 
  » 2006-10-24
Förbättringar av produktionsstyrningen

En naturlig följd av det hårda efterfrågetrycket har varit att se över den egna produktiviteten. I ett av våra interna projekt har vi under hösten granskat vår produktionsstyrning. Ett konkret resultat av arbetet är att vi kommer att förstärka resurserna kring vår klippsträcka där produktionen för närvarande slår i taket. Inom kort kommer ett flertal åtgärder att genomföras för att öka kapaciteten och undvika att klippningen blir till en flaskhals.


 
  » 2005-09-08
Nya miljödirektiv

Information om nya miljödirektiv gällande hexavalent crom på varmförzinkad plåt.(ROHS) Läs mer i bifogade PDF-filer härintill....................>

 
  » 2005-09-06
Miljömedvetenhet

Fr.o.m. april 2005 är vi certifierade enligt ISO 14001. Därmed har vi tagit ytterligare ett steg mot målet att säkerställa minsta möjliga miljöpåverkan i vår verksamhet.
 
  » 2005-10
Nytt EURINTERNEWS!

Ladda ner Eurinters nyhetsbrev för hösten 2005 här under EURINTERNEWS.
 
  » 2005-10-24
Rapport från ELMIA Subcontractor

För andra årets i rad fanns Eurinter representerade på Elmia Subcontractor, Europas största underleverantörsmässa. Under fyra hektiska dagar tog energiska montervärdar emot besök från såväl nuvarande kunder som nya intressanta prospects.

Besökaren bjöds rullar av alla de slag slag. Hallon-, lakrits- och kolarullar som aptitretare, precisionsskurna stålrullar - bland annat i varmvalsat stål - som huvudrätt.

Eurinter/Arcelor kommer även framledes att finnas på plats med monter i Jönköping. Deltagandet kommer att ske vart annat år.
 
  » 2005-10-24
ELMIA Subcontractor 2005

Den 8-11 November är det på nytt dags för ELMIAs underleverantörsmässa. Eurinter finns på plats i egen monter med flera spännande nyheter. Vi kommer bland annat att visa och berätta om nya produkter och tillämpningar inom varmvalsat.

Varmt välkommen.

MÄSSFAKTA
När 8-11 november
Var Elmia, Jönköping
Monter A02:50

Läs mer om mässan här 
  » 2005-09-28
Nytt ansikte på inköpsavdelningen

Sedan i våras har vi på Eurinter haft glädjen att få bekanta oss med vår nya medarbetare Lotta Hassel. Lotta har nyligen tillträtt tjänsten som inköpsassistent med arbetsuppgifter inom inköp och logistik. Lotta har lång erfarenhet från liknande uppgifter inom andra branscher.
Lotta nås på:
Telefon: 054- 85 13 12
E-post: lotta@eurinter.se
 
  » 2005-08-25
Ny återförsäljare i norrland!

Peter Wilhem i Sundsvall är ny återförsäljare för Eurinter på region norrland. Peter kommer genom eget bolag representera Eurinter hos våra norrländska kunder.

Genom Peter får vi en bättre marknadsnärvaro i norrland än vad vi tidigare haft. Peters uppdrag är att i första hand stödja, vårda och utveckla våra befintliga kundrelationer i norrland. Vi hälsar honom varmt välkommen till Eurinter och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag.

 
  » 2004-11-09
Eurinter på underleverantörsmässan

9-12 november ställde Eurinter för första gången ut på Elmia Subcontractor i Jönköping.
Under tre hektiska dagar arbetade entusiastiska mässvärdar för fullt med att ta hand om nya och befintliga intressenter. Totalt räknade vi till drygt ett hundratal besök i vår monter.

Elmia kommer att bli en återkommande aktivitet i vår marknadsföring och vi har redan bokat plats för nästa år. Montern kommer då att bemannas av fler mässvärdar för att ge alla kunder det utrymme de förtjänar. 
  » 2004-09-20
Eurinter satsar på varmvalsad plåt!

Det har länge funnits en önskan från flera av våra kunder om leveranser av varmvalsad plåt i format eller band. Nu har vi äntligen fått chansen att starta en sådan satsning tillsammans med IB Andresen Industri i Veijle, Danmark. Under hösten kommer vi leverera våra första beställningar i format och band till kunder i Sverige.

Vi lagerlägger material i stålsorter S235JRG2 / 240 samt S355MC i betat, lätt anoljat utförande. Aktuella bredder är 1000, 1250 samt 1500 mm i tjocklekarna 3-6 mm. På sikt kommer även svart, obetat material bli aktuellt samt ett mer omfattande sortiment av kvaliteter och tjocklekar.

Klicka här för mer info kring varmvalsad plåt från Eurinters nyhetsbrev EURINTERNEWS!

 
 
  » 2004-09-20
Elförzinkad plåt i lager!

Vi kompletterar vårt lagersortiment på belagda produkter med elförzinkad plåt enligt DC01 + ZE 2,5.

Bredder: 1000 samt 1250 mm
Tjocklekar: 0,7 - 2, 0 mm

Välkommen med din förfrågan!

 
 
  » 2004-09-22
Eurinter på Elmia!

För första gången kommer vi ställa ut på underleverantörsmässan i Jönköping den 9-12 november. Detta blir en bra möjlighet för oss att möta kunder, leverantörer och övriga intressenter koncentrerat under några få dagar. Vi hoppas att många hittar vägen till vår monter och får en pratstund med våra mässvärdar.

Ni hittar oss i Hall A, monter 09:12

Väl Mött på Elmia!


 
 
  » 2004-02-17
Ytterligare utökat Aluzinkprogram

Vi kan nu glädjande nog erbjuda antifingerprintbehandlad yta, (Easyfilm) på vår Aluzink hela vägen upp till 2 mm tjocklek.

Easyfilm ger skydd mot tum och handgreppsfläckar i produktionen. Den är utmärkt att måla på. Den har en smörjande effekt vid profilering.

Easyfilm finns redan på lager i flera dimensioner.

 
 
  » 2003-11-10
Aluzink

Med anledning av att en stor producent konverterar sin Aluzinklinje till galv har vi sett en kraftigt ökad efterfrågan på denna produkt. Vår koncern producerar dock som förut Aluzink i olika utföranden. Som Arcelors enda Steel Service Center i Scandinavien kan vi också i fortsättningen, med ett än mer breddat program, erbjuda processad Aluzink från Karlstad. Välkommen med Din förfrågan!

 
 
  » 2003-11-10
Ny Broschyr, ny webb

Nu kan du på ett enklare sätt lära känna Eurinter och vår verksamhet. Vår nya broschyr och webbplats ger dig rykande färsk information om våra produkter och tjänster. Allt omgärdat av vår nya grafiska profil.

Webbsidan har du redan upptäckt. Broschyren rekvirerar du enklast via ett telefonsamtal till oss på 054-85 13 20 eller skicka ett mail till info@eurinter.se