Blekegatan 7, 652 21 Karlstad Telefon 054-85 13 20 info@arcelormittalbegroup.se www.arcelormittalbegroup.se
Nyheter
  » 2015-10-06
Besök oss på Elmia

10-13 november kommer vi finnas på plats på Elmia Subcontractor, monter A06:32.


Ladda ner din entrébiljett här
 
  » 2015-06-11
Du har väl sett?

I vårt senaste nyhetsbrev ger vi en spegling av vår syn på marknaden. Vi informerar också om godkännanden av vår premiumprodukt Magnelis och förändringar på vår planeringsavdelning. Trevlig läsning!


Ladda ner
 
  » 2015-05-15
Sommartider

Sommar och varma, sköna semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period.

Vi håller semesterstängt under perioden V28-30 (6-24/7). Under dessa tre veckor är kontor, lager och produktion obemannade.

För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna 27 samt 31 att skicka in order under vecka 24, det vill säga senast fredag 12:e juni.

Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss. Vi önskar alla våra kunder en riktigt trevlig och solig sommar!


Ladda ner semesterbrev här
 
  » 2015-01-27
AMBE och Magnelis i svensk industripress

AMBE har under hösten och vintern varit en flitig gäst i den svenska industripressen.

Flera tidningar har tagit upp våra egenskaper som Steel Service Center och våra möjligheter som leverantör av band- och tunnplåt.

Extra fokus har lagts på högaktuella Magnelis®, vår nya korrosionsstarka tunnplåt för de tuffaste miljöerna. I flera artiklar lyfts Magnelis fram som en utmanare till eftergalvaniserade, lackerade och rostfria material.

Magnelis®blev under hösten dessutom SITAC-certifierad i högsta korrosivitetsklassen C5, ett kvalitetsbevis och ett kvitto på att materialet uppfyller SITAC:s allra högsta korrosivitetskrav.

Läs artiklarna i sin helhet:

Nya Dimensioner Nr 3, 2014 Näringsliv 2014 Plåt & Vent Nr 11, 2014 Företagsextra Nr 8, 2014 Svensk Leverantörstidning Sept, 2014

 
  » 2014-12-04
Helgtider hos ArcelorMittal BE Group SSC AB

Vi vill informera våra kunder om att vår utlastning kommer att vara stängd under veckorna 1452 och 1501. Kontoret har begränsad bemanning under mellandagarna och dagarna innan Trettonhelgen.
Skicka därför in order i god tid för att undvika störningar. Har ni några frågor angående detta, kontakta oss gärna.
Vi passar på att tacka våra kunder för gott samarbete under året och önskar God Jul och Gott nytt år.

Ladda ner vårt julbrev

 
  » 2014-09-11
Magnelis® SITAC-certifierat enligt korrosivitetsklass C5

Vår premiumprodukt MAGNELIS® har äntligen fått sitt godkännande av SITAC enligt Korrosivitetsklass C5. Certifieringen ger oss ett kvitto på att materialet uppfyller kraven i SITAC:s högsta korrosivitetsklass och att vi har en produkt som står emot påfrestningarna även i tuffaste miljöer.

– Magnelis® fyller en lucka mellan galvaniserad plåt, Aluzink och rostfritt, säger Richard Ralsgård, AMBE:s VD. De unika egenskaperna, i kombination med ett mycket konkurrenskraftigt pris, ger oss en tunnplåt som vi vet våra kunder uppskattar.

Godkännandet uppmärksammades nyligen i BE Groups branschtidning Nya Dimensioner (se bifogad fil).

Ladda ner certifikat
Läs artikel
 
  » 2014-06-05
Semestertider

Sommar och varma, sköna semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period. Vi håller semesterstängt under perioden V28-30 (725/7). Under dessa tre veckor är kontor,lager och produktion obemannade.

För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna 27 samt 31 att skicka in order under vecka 24, det vill säga senast fredag 13:e juni. Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss. Vi önskar alla våra kunder en riktigt trevlig och solig sommar!


Ladda ner semesterbrev här
 
  » 2014-02-18
Spännande förändringar i stålbranschen

SSAB:s köp av Ruukki den 22:e januari slog ner som en bomb i stålbranschen. Ett på många sätt logiskt drag såväl för de berörda bolagen som för branschen i sin helhet. För oss innebär förändringen än större motivation att möta och presentera oss för nya kunder.


Ladda ner nyhetsbrev här
 
  » 2013-11-04
Helgtider

Vi vill informera våra kunder om att försäljning, produktion och utlastning kommer att vara igång med begränsad bemanning under mellandagarna och dagarna innan Trettonhelgen.

Leveranser sker som vanligt, dock ej under vecka 52. Skicka därför in order i god tid för att undvika störningar. Har ni några frågor angående detta, kontakta oss gärna.

Vi passar på att tacka våra kunder för gott samarbete under året och önskar God Jul och Gott nytt år. ArcelorMittal BE Group SSC AB.


Ladda ner
 
  » 2013-11-04
Vårt senaste nyhetsbrev

Vårt senaste nyhetsbrev bjuder på trevlig höstläsning inför Elmia Subcontractor, våra senaste investeringar och satsningar och om vår utökade lagerservice. Välkommen att ladda ner.


Ladda ner
 
  » 2013-05-30
Vårt senaste nyhetsbrev

Produktnyheter, kundnöjdhetsmätning och personalförändringar är några av de ämnen som tas upp i vårt senaste nyhetsbrev. Välkommen att ladda ner.


Ladda ner
 
  » 2013-05-30
Sommartider

Sommar och semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period.

Vi håller semesterstängt under perioden V28-30 (8-28/7). Under dessa tre veckor är kontor, lager och produktion obemannade.

För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna 27 samt 31 att skicka in order under vecka 24, det vill säga senast fredag 14:e juni.

Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss. Vi önskar alla våra kunder en riktigt trevlig och solig sommar!


Ladda ner semesterbrev
 
  » 2012-12-10
Förändringar i vår ledning

I och med det kommande årsskiftet genomförs förändringar i vår organisation.

Ny VD blir vår nuvarande Marknadschef Richard Ralsgård. Richard, som de flesta av våra kunder och leverantörer känner sedan tidigare, har arbetat inom företaget sedan 2008. Han har dessförinnan en gedigen erfarenhet från ledande befattningar hos flera av branschens stora aktörer.

Vår nuvarande VD Matts Persson övergår vid samma tidpunkt till motsvarande befattning på ArcelorMittal Construction Sverige. Matts kommer fortsättningsvis också att ingå i ArcelorMittal BE Groups styrelse.


Ladda ner pressrelease
 
  » 2012-11-02
Senaste nytt

Trevlig läsning om bland annat den nya nationalarenan, Friends arena, vår medverkan på Elmia Subcontractor och marknadsläget. Välkommen att ladda ner nyhetsbrevet.


Ladda ner
 
  » 2012-09-20
Inköpschef

VI SÖKER en ambitiös och rutinerad lagspelare som kan vidareutveckla och säkerställa våra inköp av stål, transporter och andra tjänster.

VI ERBJUDER ett omväxlande arbete i en flexibel organisation som ständigt utvecklas. Du kommer att ingå i ett dynamiskt team och leda vår inköpsavdelning som idag omfattar två medarbetare. Du kommer att delta i gemensamma utvecklingsprojekt men samtidigt driva egna frågor. Som inköpschef ingår du även i vår ledningsgrupp..

DU SOM SÖKER har erfarenhet från inköp, projektledning eller logistik i producerande företag. Du är van att jobba i internationell miljö och talar engelska obehindrat. Du har sannolikt en utbildningsbakgrund inom ekonomi, logistik eller teknik liksom dokumenterade kunskaper inom inköp, prognoshantering och lagerstyrning.

SOM PERSON är du noggrann och jobbar systematiskt. Du tycker om att umgås med dina medarbetare och bygger långsiktiga relationer med våra leverantörer. Du gillar att initiera, driva, förhandla och slutföra affärer.

DIN ANSÖKAN, märkt Inköpschef, skickas senast 8 oktober till HR RESURS AB, info@hrresurs.com. Ansökan omfattar personligt brev samt CV. För vidare upplysningar, kontakta VD Matts Persson, 054-85 1320/070-868 13 21 eller rekryterare Pär Hyllienmark, 054-405 00 60 / 073-820 60 60.

Välkommen med din ansökan.


Ladda ner
 
  » 2012-08-02
Personalbyte i norr

Vår representant på norra Sverige, Peter Wilhelm, kommer i slutet av augusti att lämna ArcelorMittal BE Group SSC AB. Peter har under många år varit vår förlängda arm i norr men kommer nu att gå vidare mot nya mål. Vi tackar Peter för det mycket goda arbete han utfört och inte minst för hans goda kamratskap!

Vi kan glädjande meddela att Peter får sin ersättare i Andreas Aronsson, en ung, "gammal" trotjänare hos oss. Andreas, som är bosatt i Borlänge, har som säkert många kommer ihåg jobbat hos oss tidigare men gick efter en tid vidare till SSAB där han var försäljningsansvarig på södra Sverige.


Ladda ner
 
  » 2012-06-07
Läs vårt senaste nyhetsbrev

Vi bjuder på trevlig läsning, reflektioner över marknadsläget och spännande nyheter inför semestern, välkommen att ladda ner och läsa vårt senaste nyhetsbrev.


Ladda ner nyhetsbrevet
 
  » 2012-05-16
Stort intresse för Magnelis®!

Sedan snart två år tillbaks marknadsför och lagerhåller ArcelorMittal BE Group SSC i Karlstad Magnelis®, ett metallbelagt material framtaget för att maximera korrosionsmotståndet till låg kostnad. Dessa egenskaper har väckt stor uppmärksamhet och intresse hos kunderna. För att möta en växande efterfrågan utökas nu produktionen hos ArcelorMittal och programmet breddas med tjockare material upp till fyra millimeter.

Det som ger Magnelis® dess extremt korrosionsskyddande egenskaper är stålets ytbeläggning, ett metallskikt med 3 procent magnesium, 3,5 procent aluminium och resten zink. Just 3 procent magnesium, varken mer eller mindre, innebär utmärkt korrosionsmotstånd jämfört med såväl vanlig varmförzinkad plåt som andra varianter av belagd plåt med lägre magnesiumhalter. Magnelis® har upp till tio gånger bättre korrosionsmotstånd än varmförzinkat stål.

Många av våra kunder har redan konstaterat att Magnelis® är ett oslagbart alternativ i svåra miljöer där vanliga metallbelagda material helt enkelt inte räcker till. Magnelis® fyller en lucka på marknaden mellan rostfritt och varmförzinkat och är överlägset andra metallbelagda material i miljöer som är starkt alkaliska eller innehåller klorid och ammoniak. Goda tillämpningsexempel är slakterier, fiskfabriker, växthus och djurstallar samt swimmingpooler och simhallar.

Magnelisprogrammet hos ArcelorMittal BE Group SSC har breddats i takt med att efterfrågan ökat och från vårt lager i Karlstad erbjuds idag materialet i tjocklekar från 0,45 mm upp till 3 mm. Innan 2012 års utgång kommer ArcelorMittals stålverk att kunna producera tjocklekar upp till 4 mm.


Ladda ner information om Magnelis®
 
  » 2011-12-01
Helgtider hos ArcelorMittal BE Group SSC AB

Vi vill informera våra kunder om kontoret har begränsad bemanning under mellandagarna och dagarna innan trettonhelgen.

Skicka därför in order i god tid för att undvika störningar. Har ni några frågor angående detta, kontakta oss gärna.

Vi passar på att tacka våra kunder för gott samarbete under året och önskar God Jul och Gott nytt år.

Mer information

 
  » 2011-11-30
Godsmottagning med omsorg

Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB jobbar vi hårt och målmedvetet med kvalitetsfrågor för att alltid kunna erbjuda dig som kund högsta kvalitet på de leveranser vi gör. Förutom intern utbildning och information, satsar vi kontinuerligt på kvalitetshöjande investeringar. Under senaste året har vi t.ex byggt ett nytt skärmtak för att utesluta risk för nederbörd på gods vid lastning. Vi har också investerat i ny bandningsutrustning för säkrare emballering.

Det som vi inte till 100% kan kontrollera är vad som händer under transport eller vid godsmottagning hos kund. Även om vi väljer transportörer med omsorg så kan det givetvis i enstaka fall uppstå skador.

Vi vill därför poängtera vikten av en omsorgsfull godsmottagning hos våra kunder. Skulle det visa sig att material är skadat eller utsatt för väta vid ankomst är det ytterst viktigt att detta noteras på fraktförarens fraktsedel. Utan denna anmärkning har vi i vår tur ingen möjlighet att driva ärendet vidare.

Vi utgår ifrån att ni redan känner till detta, men vet samtidigt att det från gång till annan missas, vilket gör det svårt för oss att hantera ärendet. Vi vore därför tacksamma om ni kan göra er personal uppmärksam på frågan och repetera rutinerna. För säkerhets skull trycker vi nu även en instruktion på våra emballage för formatplåt.

Vi tackar på förhand för er medhjälp till ett ännu bättre kvalitetsarbete!

Ladda ner infobrev

 
  » 2011-11-28
Bilder från Elmiamässan

Några bilder från en mycket trevlig och lyckad vecka på Elmia Subcontractor i Jönköping.


Klicka på bilderna för att se dem större.


 
  » 2011-10-25
Senaste nytt i koncentrat

En ny utgåva av vårt Newsletter finns nu för nedladdning. Här kan du läsa mer om vårt kommande deltagande i ELMIA Subcontractor 8-11 november. Du kan själv registrera ditt mässbesök via länken på entrésidan.


Nyhetsbrevet ger också en uppdatering av statusen kring vårt nya kontorsbygge liksom Marknadschef Richards Ralsgårds reflektioner kring dagsläget på marknaden.

Ladda ner nyhetsbrev

 
  » 2011-08-22
Linda Hellsten återvänder

Äntligen har vi vår Linda tillbaks! Linda Hellsten – som i fem år jobbat som innesäljare på vårt kontor i Karlstad, men som för något år sedan beslutade sig för att gå vidare som resande säljare hos Ahlsell – återvänder.


Trots full förståelse för beslutet att komma vidare och prova nya utmaningar blev det vid tidpunkten ett tårfyllt farväl. Linda har varit saknad, både av kunder och kollegor.


Det är därför extra glädjande att nu kunna erbjuda Linda en tjänst som kundansvarig på vårt kontor i Karlstad. Ett jobb som passar Linda perfekt då hon är välbekant med både kunder och produkter. Linda har dessutom en kapacitet och servicekänsla som kommer att stärka vår relation med kunderna. Ni kan vara säkra på att få den service ni önskar. Linda påbörja sin anställning den 22:e augusti.

 
  » 2011-08-22
Thomas Andersson tar farväl

Tyvärr måste vi konstatera att Thomas Andersson nu slutligen bestämt sig för att prova vingarna utanför stålbranschen. Efter moget övervägande avslutar Thomas sin anställning här hos oss den 30:e september och går vidare till annan verksamhet.


Vi vill alla tacka Thomas för hans hårda arbete och stora engagemang. Han har under flera år medverkat till att bygga upp den fina verksamhet vi har idag. Vi önskar Thomas lycka till med sina nya utmaningar!

 
  » 2011-06-13
Spännande sommarläsning
inför semstern

I sommareditionen av vårt nyhetsbrev ges aktuell information om vårt nya korrosionsstarka material Magnelis. Vi berättar också om ytterligare förstärkningar av vår säljorganisation med nya namn såväl i Karlstad som vid försäljningskontoret i Halmstad. Läs också Marknadschef Richard Ralsgårds summering av det rådande marknadsläget.

Ladda ner nyhetsbrev

 
  » 2011-06-01
Semesterstängning


Sommar och semestertider närmar sig. Inom ArcelorMittal BE Group SSC AB förbereder vi oss som bäst för att kunna serva dig som kund under en vanligtvis mycket hektisk period.


Vi håller semesterstängt under perioden V28-30 (11-29/7). Under dessa tre veckor är kontor, lager och produktion obemannade.


För att kunna säkerställa leverans ber vi kunder som har behov av leveranser under veckorna V27 samt V31 att skicka order senast V24.


Eventuella frågor besvaras enklast av era ordinarie kontaktpersoner hos oss. Vi önskar alla våra kunder en trevlig sommar!

 
  » 2011-05-06
Ansvarsfullt företagande i Nepal

Björn Söderberg, grundaren och entreprenören bakom Fair Enterprise Network gästade nyligen ArcelorMittal BE Group. Under en spännande eftermiddag berättade han för personal och externa besökare om sitt sitt liv i Nepal och om företagen han driver.

Björn tar oss med på en resa från en brokig gymnasietid som revolterande student i Växjö till sitt första möte med nepalesiska vänner vid Bagmatifloden i Kathmandu. Han beskriver målande en miljö där sopor läggs på hög eller blandas med vattnet som flyter genom staden. Sopproblemen ger Björn idén och inspirationen att starta återvinningsföretaget Watabaran för att få bort skräpet från gatorna.


Watabaran – det första i raden av företag – har därefter följts av fler som samlats under det gemensamma namnet Fair Enterprise Network. Det är genom det senaste företaget – Watabaran Bio-Fuel – som kontakten med ArcerlorMittal BE Group har uppstått. Watabaran Bio Fuel använder återvunnet material – textil, papper, sågspån och organiskt avfall – som samlas upp från gatorna i Kathmandu för tillverkning av briketter som säljs till hotell, restauranger och industrier.

Nyttan blir på så vis tredelad. Uttaget från naturens egna resurser minskar samtidigt som sopberget reduceras och värdefull sysselsättning skapas.


- ArcelorMittal BE Group sponsrar ett antal av de brännare som används vid förbränning av briketterna, säger företagets VD Matts Persson. Vi kan på så vis göra nytta såväl för naturen som för behövande nepaleser.

 
  » 2011-03-25
Ny Key Account Manager

MARTIN STURESSON har från och med 2011-03-14 tillträtt tjänsten som Key Account Manager hos ArcelorMittal BE Group.


HAN KOMMER ATT sitta på vårt Halmstadkontor och blir en viktig spelare framför allt för våra större kunder i södra och mellersta Sverige.


MARTIN ÄR 32 år gammal och har redan jobbat många år i branschen, ofta med större konton och krävande industri- och automotivekunder. Hans uppgift blir nu att vidareutveckla samarbetet med våra kunder och ytterligare öka vår redan höga servicegrad samt att fortsätta bygga våra affärer baserat på långsiktighet, pålitlighet och förtroende.


 
  » 2011-02-11
Innesäljare

VI SÖKER en erfaren ersättare till en av våra trotjänare som nu går i pension. En lyhörd och serviceorienterad innesäljare som kan ge understöd till våra kunder inom bygg- och industrisektorn. Till dina dagliga uppgifter hör orderbokning, bevakning och uppföljning av avtal och prognoser. Du är också den viktiga länken mellan kund, produktion och våra säljare ute på fältet.


DU SOM SÖKER är nyfiken, noggrann och systematisk och har en dokumenterad vana av löpande kundkontakter. Du har goda datakunskaper och arbetar obehindrat i Microsoft Office-miljö. Då det kan förekomma leverantörskontakter är det meriterande om du har baskunskaper i engelska. Allmänt teknikintresse eller erfarenhet från tekniskt arbete är egenskaper vi värdesätter då det förekommer produktionsrelaterade frågeställningar.


DIN ANSÖKAN, märkt Innesäljare, skickas senast 25 februari till Marknadschef Richard Ralsgård med e-post till: richard.ralsgard@arcelormittalbegroup.se.
Ansökan omfattar personligt brev samt CV.


Till Richard kan du också vända dig om du har frågor kring tjänsten eller vårt företag, vänligen ring 0768 - 48 50 90.